Panna Cotta

IMG-20130506-WA001Vanavond waren de dames van mijn ploeg op bezoek. Achterin de tuin werd er uitgebreid bijgekletst en gelachen onder het genot van een goed glas wijn. Ik had uitgebreid gekookt en tot mijn grote vreugde werd er gretig gegeten van de wraps met zelfgemaakte guacamole. Zelfs de part-time vega kreeg geen genoeg van de krokante kip. Alles ging op en bakjes werden uitgelikt; een groter compliment kun je me niet geven! Als toetje had ik frisse panna cotta gemaakt met de eerste zoete Hollandse aardbeien van het seizoen. Na twee happen werd het stil… Een nagerecht dat deze dames tot bedaren kan brengen is de moeite waard om te delen.

Klassieke Panna Cotta’s zijn vaak wat zwaar. Omdat ik het liever fris wilde houden en dat ook beter vond passen bij een zomerse maaltijd in de tuin gebruikte ik magere kwark i.p.v. alleen maar slagroom. Onderstaand recept is voor vier personen, maar kan makkelijker verdubbelt worden.


Frisse Panna Cotta

  • 350 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje

Warm de slagroom in een steelpannetje langzaam op tot het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg dit samen met het stokje aan de room toe. Doe de suiker erbij en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Vis het vanillestokje hierna uit het mengsel.
Week de gelatine blaadjes ondertussen 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en voeg ze toe aan de room. Roer totdat ze goed opgelost zijn. Haal het mengsel van het vuur en laat het wat afkoelen (ik zette het pannetje in een pot koud water). Als het mengsel te heet is kan het gaan schiften met de kwark).
Roer de kwark goed door, plaats dit in een grote kom en voeg langzaam, al roerend, het roommengsel toe. Roer het geheel goed door en verdeel het over kleine kommetjes of glaasjes. Laat dit vervolgens minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
Je kunt de panna cotta serveren in het schaaltje, of het schaaltje even in warm water dompelen en vervolgens omkeren op een bordje. Serveer los of met verse vruchten.
Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s